Aanrijbeveiliging

Wat is aanrijdbeveiliging?

Met een degelijke aanrijdbeveiliging bescherm je zowel je voertuigen en rijdende machines als je infrastructuur, binnen en buiten. Denk aan poorten, wanden en muren, stellingen en rekken, (accu)laadstation …

Aanrijdbescherming voorkomt botsingen met (kritieke) machines. Je beschermt niet alleen je infrastructuur maar ook je machine zelf zodat die niet stil komt te staan.

Onze aanrijdbeveiliging producten

Poortbescherming - Aanrijbeveiliging

Poortbescherming

Compact, stevig en met volledige afscherming van poortgeleiders

Wiel dwinger - Aanrijbeveiliging

Wieldwinger

Met of zonder knik – voor laadkades, weegbruggen, muren …

Hoogtebegrenzer - Aanrijdbeveiliging

Hoogtebegrenzer

Flexibel met beweegbare lat – standaard of verstevigde uitvoering

Stootpaal - Aanrijdbeveiliging

Stootpaal

Efficiënte bescherming tegen ramkraken en aanrijdingen

Beugels - Aanrijdbeveiliging

Beugels

Multi-inzetbaar, uit ronde of vierkante buis – vlak, L- en U-vorm

Bescherming Server & Hydrant - Aanrijbeveiliging

Serverkasten & Hydrantbescherming

Krachtige bescherming van installaties en draagstructuren

,

Vanaf 1 M

Vangrails Sanders levert en plaatst aanrijdbeveiliging al vanaf 1 meter breed. Heb je een groot of een klein project? We bekijken graag samen met jou de mogelijkheden.

Ruim 15 jaar ervaring

Met meer dan 15 jaar ervaring en expertise adviseren we je deskundig. Valt jouw project buiten de standaard? Dan werken we een oplossing op maat voor je uit.

Plaatsing & Herstelling

Op onze service kan je altijd rekenen. Voor, tijdens en na de plaatsing van jouw vangrail, aanrijd- of kantelbeveilging. Ook voor herstellingen staan we voor je klaar.

Snel geleverd voor zelfplaatsers

Heb je je materiaal snel nodig? Stockartikels leveren we vrijwel onmiddellijk. De levertermijn voor maatwerk is 6 tot 8 weken.

Heb je vragen? Een project op maat? Een extra snelle levering? Neem contact met ons op. We helpen je graag vooruit.

Is aanrijbeveiliging verplicht?

Aanrijbeveiliging is niet verplicht. Toch is het slim om je gebouwen, installaties en andere infrastructuur te beschermen met aanrijbeveiliging. Daarmee voorkom je grote schade, hoge herstelkosten en verlies door stilstand van je machines.

Aanrijbeveiliging voor elektrische laadpalen

Voor sommige verzekeringsmaatschappijen is aanrijbeveiliging voor laadpalen een vereiste. En ook als dat niet zo is, doe je er goed aan om je laadpaal te beschermen tegen aanrijdingen. Wil je dat jouw aanrijbeveiliging (en dus je laadpaal) goed opvalt, overdag en in het donker? Kies dan voor een opvallende kleur zoals geel of oranje, aangevuld met reflecterende strepen. Neem contact met ons voor meer informatie over de mogelijkheden voor jouw project.

 

Aanrijbeveiliging - Blauwe stootpalen reflecterend

Het nut van aanrijbeveiliging

Algemene aanrijbeveiliging

De naam zegt het zelf: aanrijbeveiliging beschermt jouw infrastructuur tegen aanrijdingen. Een botsing of aanrijding veroorzaakt vaak grote schade. Daarbij neemt het soms wat tijd in beslag eer die schade hersteld is. Dat verhindert de vlotte werking van jouw activiteiten en bovendien lopen de kosten soms hoog op. Reken daar ook de indirecte kosten bij door bijvoorbeeld stilstand van je machines of arbeidsongeschiktheid van je medewerkers.

Aanrijbeveiliging binnen en buiten

Zowel binnen als buiten heeft aanrijbeveiliging zijn nut al ruimschoots bewezen. Aanrijbeveiliging is geschikt voor magazijnen, bedrijfsterreinen, (openbare) parkings, parkeergarages, laadkades of laaddocken en evengoed voor lichtmasten, lantarenpalen, elektrische laadpalen. Kortom quasi alles wat het risico loopt aangereden te worden, kan je beschermen met aanrijbeveiliging.

Aanrijbeveiliging toepassingen

Het gamma aan aanrijbeveiliging is divers. Vaak gebruikte toepassingen zijn

Wielstopper aanrijbeveiliging - zijaanzicht

Extra stevige aanrijbeveiliging

Soms is standaard aanrijbeveiliging niet voldoende. Denk bijvoorbeeld aan laadkades en laaddocken waar zware vrachtwagens op en af rijden. Op die plaatsen heb je extra stevige aanrijbeveiliging nodig. Ook vangrails zijn hier vaak een goede oplossing.

Neem contact met ons op. We bekijken graag samen met jou wat je nodig hebt en stellen je de optimale bescherming voor.

Aanrijbeveiliging heftruck

Aanrijdingen met heftrucks komen in vrijwel elk magazijn voor. Botsingen tegen muren, stellingen of andere infrastructuur maar ook schade doordat de vork te hoog staat, zijn gekende ongevallen. Die voorkom je met degelijke aanrijbeveiliging voor heftrucks. Zowel dicht bij de vloer als op hoogte.

Aanrijdbeveiliging tanks

Een ongeval met een tank (dieseltank, waterstoftank, LNG-, LPG- CO2-tank …) heeft meestal grote gevolgen. Adequate beveiliging is daarom een must. Sanders biedt je verschillende mogelijkheden met de optimale bescherming voor jouw situatie.

Aanrijbeveiliging stelling/rekken (in magazijn)

Stellingen en rekken in magazijnen krijgen het soms hard te verduren. Degelijke aanrijbeveiliging voor je magazijn biedt de bescherming die ze nodig hebben. Weet je niet welke bescherming je moet kiezen? Neem kwaliteit als je belangrijkste parameter. Standaard beveiliging biedt vaak niet afdoende bescherming tegen het gewicht van heftrucks of transpalletten.

Die investering in degelijke kwaliteit rendeert op verschillende vlakken:

  • je rekken en stellingen zijn beter beschermd
  • je kwaliteitsvolle aanrijbeveiliging heeft een langere levensduur

Aanrijdbeveiliging laten plaatsen

Heb je in-house de kennis en medewerkers die de aanrijdbeveiliging kunnen plaatsen? Dan bestel je het benodigde materiaal en haalt het op, of laat het leveren op jouw werf of bij jouw bedrijf.

Speel je op veilig en wil je zeker zijn van de correcte en professionele installatie van jouw aanrijdbeveiliging? Ook dat is mogelijk. We hebben alle machines en tools, ervaring en kennis in huis om jouw aanrijdbeveiliging volgens de regels van de kunst te installeren.

Aanrijdbeveiliging op maat

Valt jouw project buiten de standaarden en heb je aanrijdbeveiliging op maat nodig? We komen geheel vrijblijvend ter plaatse kijken naar jouw noden, op je werf en of in jouw onderneming.

Of je maakt een tekening en we bezorgen je een offerte op basis van jouw ontwerp.

Neem contact met ons. We bekijken graag samen met jou de mogelijkheden voor jouw project.

Aanrijdbeveiliging

technische specificaties

Aanrijdbeveiliging is een veelomvattende term. Ook in materialen en uitvoeringen heb je verschillende keuzes. Welk materiaal je best kiest, is afhankelijk van de toepassing.

Aanrijdbeveiliging materiaal

Sanders helpt je graag met aanrijdbeveiliging uit

  • inox (RVS)
  • staal
  • kunststof

Aanrijdbeveiliging afmetingen

De meeste aanrijdbeveiliging is verkrijgbaar is diverse standaard afmetingen. Daarnaast maakt Sanders bijna alle soorten bescherming op maat. En soms zijn vangrails de optimale aanrijdbeveiliging. Ook daarmee helpen we je graag verder.

Aanrijbeveiliging – ondergrond

Ook de ondergrond speelt een belangrijke rol voor je aanrijbeveiliging. Je kan ze op vrijwel elke ondergrond installeren. Op verharde betonvloeren werken we met ankers. Voor andere verhardingen zoals asfalt of klinkers zetten we heimachines in.

Aanrijbeveiliging - Stootpalen - Ondergrond

Hoeveel kost aanrijdbeveiliging?

De prijs van jouw aanrijdbeveiliging hangt af van

  • de grootte van je aanrijdbeveiliging
  • de gewenste stevigheid van je aanrijdbeveiliging
  • de hoeveelheid aanrijdbeveiliging je nodig hebt

Op basis van jouw vereisten maken we een offerte op maat, met de beste prijs-kwaliteitverhouding binnen jouw budget.

Hoeveel kost de herstelling van aanrijdbeveiliging?

De kosten voor de herstelling zijn afhankelijk van de omvang en complexiteit van de schade. We bezorgen je graag een vrijblijvende offerte. Na de herstelling is je installatie terug zo goed als nieuw.

Kostprijs aanrijbeveiliging - vangrail
RVS aanrijbeveiliging onderhoud

Onderhoud van je aanrijbeveiliging

Aanrijbeveiliging heeft weinig tot geen onderhoud nodig. Natuurlijk is het aangewezen om je  installatie (RVS, staal, kunststof) regelmatig te inspecteren. Want komt bijvoorbeeld een verroest voorwerp tegen je inox aanrijbeveiliging? Dan kan die (plaatselijk) oxideren.

Het onderhoud van je aanrijbeveiliging is vergelijkbaar met dat van ander materiaal. Regelmatig onderhoud en reinigen verlengt de levensduur.

Tip: kies voor stevige, zware kwaliteit voor je aanrijbeveiliging. Die loopt minder schade op waardoor je investering op lange termijn meer opbrengt.