RVS stootpalen

Inox stootpaal

RVS stootpalen, of ook wel inox stootpalen genoemd, creëren een moderne en luxueuze uitstraling. Deze stootpalen uit roestvrij staal zijn standaard vervaardigd uit de kwaliteit 304. Op aanvraag kunnen je RVS stootpalen ook vervaardigd worden uit kwaliteit 316 voor agressieve of zoute omgevingen. Je kan ook kiezen voor een uitvoering met of zonder voetplaat.

RVS stootpaal met afgeschuinde kop

Inox rampalen voor showroom

special met langs 1 zijde staal en langs andere zijde staal/hout
,

Vanaf 1 paal

Vangrails Sanders levert en plaatst RVS stootpalen al vanaf 1 suk. Heb je een groot of een klein project? We bekijken graag samen met jou de mogelijkheden.

Ruim 15 jaar ervaring

Met meer dan 15 jaar ervaring en expertise adviseren we je deskundig. Valt jouw project buiten de standaard? Dan werken we een oplossing op maat voor je uit.

Plaatsing & Herstelling

Op onze service kan je altijd rekenen. Voor, tijdens en na de plaatsing van jouw vangrail, kantel– of aanrijbeveiliging. Ook voor herstellingen staan we voor je klaar.

Snel geleverd voor zelfplaatsers

Heb je je materiaal snel nodig? Stockartikels leveren we vrijwel onmiddellijk. De levertermijn voor maatwerk is 6 tot 8 weken.
Heb je vragen? Een project op maat? Een extra snelle levering? Neem contact met ons op. We helpen je graag vooruit.

Waarom een inox stootpaal?

Inox stootpalen worden geplaatst om jouw gebouwen tegen ramkraken of aanrijdingen te beschermen. Denk bijvoorbeeld aan auto’s, heftrucks, vrachtwagens, … die zware schade kunnen veroorzaken. Bij deze schade lopen de kost vaak hoog op: herstelkosten, kosten voor dringende interventies… Maar denk ook aan de indirecte kosten zoals de stilstand van je machines en de uitval van je personeel door werkonbekwaamheid.

Stootpalen verdienen zichzelf terug. Door de optimale bescherming van je infrastructuur en werknemers, vermijd je het risico op grote kosten.

De keuze voor een inox of RVS stootpaal is een duurzame keuze. Ze bestaan uit roestvrij staal en zijn beschermd tegen corrosie.

Naast inox stootpalen, kan je bij Sanders ook terecht voor stalen stootplaten.

RVS paal aan garage
Inox stootpaal in dolomiet

Het toepassingsgebied van RVS palen

Op zoek naar een efficiënte en duurzame manier om je infrastructuur te beschermen? Inox stootpalen zijn de oplossing bij uitstek om puntrisico’s op je bedrijfssite te beveiligen. Puntrisico’s zijn de meest kwetsbare plaatsen op je bedrijfssite. Denk bijvoorbeeld aan hoeken van gebouwen en installaties, brandwanden, poortopeningen, hydranten, brandhaspels en uitstekende delen van machines. RVS stootpalen worden ook geplaatst om afstand te creëren tussen licht verkeer en de risicopunten in je site.

Extra stevige inox palen

RVS palen zijn niet de aller stevigste. Dit omdat het inox zelf, in verhouding, vrij dun is. Om hier toch de nodige stevigheid in te kunnen voorzien kunnen we de inox paal opvullen met beton of voorzien van een stalen paal aan de binnenkant.

Zo combineer je de stevigheid van een stalen stootpaal met het uitzicht en duurzaamheid van een rvs paal.

De voordelen van inox stootpalen

Het aller belangrijkste voordelen van inox of RVS stootpalen is natuurlijk het veiligheidsaspect. Ze beschermen je infrastructuur en personeel tegen ongevallen. Maar inox stootpalen brengen nog andere voordelen met zich mee:

Onderhoud

RVS palen zijn eenvoudig te onderhouden.

Modulair

De inox stootpalen zijn makkelijk te vervangen of herstellen bij schade.

Corrosiebestendig

RVS stootpalen zijn bestand tegen roest.

Verstevigde RVS paal op maat

Aangezien de RVS stootpalen niet de dikste zijn kunnen we, afhankelijke van de situatie, deze verstevigen met een stalen of betonnen inhoud. We plaatsen dan een stalen frame aan de binnenkant of vullen de RVS palen met beton. Zo behoud je het uitzicht van inox en geniet je ook van de extra stevigheid van een stalen stootpaal.

Types RVS stootpalen

Bij Vangrails Sanders zijn inox stootpalen beschikbaar in 4 verschillende uitvoeringen.

Inox stootpaal om in te betonneren

Wil je gaan voor de stevigste optie? Het inbetonneren van je stootpaal in de veiligste optie bij ongevallen. Wanneer er namelijk iemand tegen je stootpaal aanrijdt, wordt de kans geminimaliseerd dat deze omver valt.

Voor het plaatsen van een ingebetonneerde inox stootpaal wordt er eerst een stevige fundering gelegd. Hierop plaatsen we jouw inox stootpaal / stootpalen.

De stootpaal wordt vaak verkozen door bedrijven voor het beschermen van laad- en loskaaien. Door het vele aanwezige vrachtverkeer, is de kans op een aanrijding namelijk groter.

Inox stootpaal om in te betonneren

Dankzij de voetplaat wordt je inox stootpaal stevig verankerd in de gebetonneerde ondergrond. Die ondergrond wordt eerst voorzien van een goede fundering.

Er wordt vaak geopteerd voor deze optie door bedrijven die ramkraken willen vermijden. Deze paal wordt namelijk stevig bevestigd in de grond, je rijdt hel dus niet zomaar omver.

Ook magazijnen kiezen regelmatig voor deze aanrijdbeveiliging om te vermijden dat vrachtwagens of andere zware voertuigen puntrisico’s beschadigen.

Is er schade aan je inox paal? Dan hoeven we slechts 4 moeren los te draaien om hem te vervangen. Zo hoeft je stootpaal niet uitgegraven te worden.

Uitneembare of neerklapbare inox stootpalen

Nood aan flexibiliteit? Uitneembare of neerklapbare inox stootpalen zijn de ideale oplossing als je een deel van je bedrijfssite tijdelijk wil afsluiten voor vrachtverkeer. Deze stootplaten zijn zowel beschikbaar met voetplaat of om in te betonneren.

Geel zwarte RVS paal

Geel zwarte stootpalen bieden je infrastructuur optimale bescherming. Ze bieden extra zichtbaarheid door hun opvallende kleuren. Ook nood aan extra bescherming in het donker? Opteer dan voor de optie met reflecterende banden.

Deze palen zijn ook beschikbaar in jouw bedrijfskleuren.

Wat is de kostprijs van inox stootpalen?

De kostprijs van je inox stootpalen is afhankelijk van je project. Voor de plaatsing is er namelijk eerst een audit van bedrijfssite nodig. Hierin bepalen we alle pijnpunten van je bedrijf en brengen we ze in kaart. Zo weten we hoeveel inox stortplaatsen er geplaatst moeten worden en hoe stevig ze moeten zijn. De kostprijs is dus afhankelijk van:

  • Het type stootpaal
  • Het aantal stootpalen die geplaatst moeten worden
  • De keuze voor een stootplaat met of zonder voetplaat

Op basis van deze criteria wordt er een offerte op maat opgemaakt. Sanders garandeert de beste prijs-kwaliteitsverhouding binnen jouw budget.

Is er schade aan je stootpaal door een ongeval? Neem contact op met een van onze experts voor schade meting. Op basis daarvan wordt een offerte voor de herstelling opgesteld.

RVS stootpaal op voetplaat met diameter 154 mm - vlakke kop
RVS stootpaal op voetplaat met diameter 154 mm - schuine kop

Inox stootplaten laten plaatsen

Je kan zelf kiezen of je je stootpalen laat leveren of je ze zelf komt afhalen. Wil je er zeker van zijn dat je vangrails correct geïnstalleerd en optimaal beschermd is? Onze professionals plaatsen ze graag voor je. Met 15 jaar ervaring op de tellers geven ze deskundig en betrouwbaar advies en leveren ze precisiewerk.

Stootplaten zelf plaatsen

Heb je de juiste machines en kennis om je inox stootpalen zelf te plaatsen? We helpen je graag op weg. Achteraf toch nog een vraag? Onze experts helpen je graag verder.

rvs stootpaal in asfalt en uitneembaar

Hoe onderhoud je een RVS paal?

Inox stootpalen hebben bijna geen onderhoud nodig. Het is enkel aangeraden om op een vaste moment je aanrijdbeveiliging te controleren op eventuele schade. Door dit te doen en snel in te grijpen verleng je hun levenduur aanzienlijk.

Merk je iets op? In no-time herstellen we je stootpalen, zo blijft je installatie optimaal beschermd.