Rampalen

Assortiment rampalen

Ons assortiment anti-rampalen bestaat uit stalen rampalen en inox rampalen. Beide bestaan uit kwaliteitsvol materiaal. Het verschil zit hem in de toepassing van het materiaal. We geven je dan ook graag alle informatie mee die je nodig hebt voor het maken van de juiste keuze.

Stalen rampalen aan garage

Stalen rampaal

Stalen rampalen vind je veelal terug op overdekte plaatsen of regio’s met een hoog risico. Dit komt doordat staal een materiaal is dat grote klappen eenvoudig incasseert. Vandaar dat het geschikt is voor het beschermen van puntrisico’s.

Stalen rampalen zijn een duurzame keuze in een vochtvrije regio. Staal is niet roestvrij waardoor we sterk afraden om het op een vochtige plaats te monteren. In eender welk geval zijn stalen anti-rampalen een duurzame en kwaliteitsvolle optie.

Inox rampalen op beton en uitneembaar

Inox rampaal (RVS)

Inox rampalen gebruiken we het meest als signalisatie. Het is een iets minder krachtig materiaal dan staal. Het grote voordeel van inox rampalen is dat ze bestendigd zijn tegen corrosie. Hierdoor is het een interessante optie om te plaatsen in de buitenlucht.

Afhankelijk van de situatie kunnen we een inox rampaal verstevigen met een stalen kern.

,

Vanaf 1 stuk

Vangrails Sanders levert en plaatst rampalen al vanaf 1 stuk. Heb je een groot of een klein project? We bekijken graag samen met jou de mogelijkheden.

Ruim 15 jaar ervaring

Met meer dan 15 jaar ervaring en expertise adviseren we je deskundig. Valt jouw project buiten de standaard? Dan werken we een oplossing op maat voor je uit.

Plaatsing & Herstelling

Op onze service kan je altijd rekenen. Voor, tijdens en na de plaatsing van jouw vangrail, aanrijd– of kantelbeveilging. Ook voor herstellingen staan we voor je klaar.

Snel geleverd voor zelfplaatsers

Heb je je materiaal snel nodig? Stockartikels leveren we vrijwel onmiddellijk. De levertermijn voor maatwerk is 6 tot 8 weken.

Heb je vragen? Een project op maat? Een extra snelle levering? Neem contact met ons op. We helpen je graag vooruit.

Rampalen vs stootpalen: wat is het verschil?

Het verschil tussen deze twee soorten aanrijdbeveiliging zit hem niet in het toepassingsgebied, maar wel in de samenstelling van materialen. Stootpalen zijn vaak gemaakt van lichter materiaal. Dit wilt zeggen dat ze eerder voorbestemd zijn om impacts op te vangen van licht vrachtverkeer zoals bijvoorbeeld een heftruck.

Rampalen daarentegen bestaan uit extra stevig materiaal. Dit komt doordat de binnenkant voorzien is van een stalen buis of beton. Dit maakt dat rampalen geschikter zijn om schade toegediend door vrachtwagens op te vangen.

Waarom kiezen voor rampalen?

Kies voor rampalen wanneer je een hoge graad van bescherming nodig hebt. Anti-rampalen bestaan uit extra staal of beton aan de binnenkant om plaatsen met een hoog risico te beschermen.

Rampalen zijn vervaardigd om extreme klappen op te vangen zonder enige moeite. Maak er dan ook gebruik van om je werknemers en infrastructuur mee te beschermen.

Voordelen van rampalen

Dankzij de vele toepassingsmogelijkheden besparen anti-rampalen je heel wat kopzorgen en geld uit. Laten we even kijken naar een aantal voordelen die het vermelden waard zijn:

  • Rampaal met voetplaat zit stevig verankerd in de ondergrond.
  • Vervang je anti-rampaal eenvoudig na beschadiging.
  • Reflectoren en felle kleuren zorgen voor extra zichtbaarheid.

Wil je graag meer te weten komen over de meerwaarde van rampalen voor je winkel of bedrijf?

Rampaal: toepassingsgebied

Rampalen vormen een uiterst efficiënt middel om puntrisico’s op je bedrijfssite te beveiligen. Onder puntrisico’s verstaan we de meest kwetsbare plaatsen van je infrastructuur.

We zetten de meest kritieke punten in je bedrijf op een rijtje:

  • Hoeken van gebouwen en installaties
  • Brandwanden
  • Poortopeningen
  • Hydranten
  • Brandhaspels
  • Uitstekende delen van machines

Daarnaast zetten we rampalen ook in om winkels te beschermen. Een winkelstraat is een plaats waar veel vrachtwagens zich begeven om te laden en te lossen. Het is dan waardevol om je winkel te beschermen met rampalen.

Kortom: plaats rampalen om afstand te creëren tussen vrachtverkeer en je risico punten.

rampaal thermisch verzinkt ter bescherming van poort

Thermisch verzinkte rampaal

Hoeveel kosten rampalen?

De prijs van je anti-rampalen varieert van project tot project. Vooraleer we de rampalen plaatsen, maken we een audit van je bedrijfssite. Dankzij die audit brengen we alle pijnpunten in kaart. Op die manier weten we hoeveel rampalen we moeten plaatsen.

Dankzij de audit weten we ook of je RVS (inox) of stalen rampalen dient te plaatsen afhankelijk van het toepassingsgebied.

De kost van je stootpalen baseren we op volgende criteria:

  • Type rampaal
  • Aantal rampalen die we moeten plaatsen
  • Kies je voor een rampaal met voetplaat, een uitneembare- of neerklapbare rampaal of een gekleurde?

Op basis van deze gegevens maken we een offerte op maat met de beste prijs-kwaliteitsverhouding binnen jouw budget.

Hoeveel kost de herstelling van een rampaal?

Dit is afhankelijk van de opgelopen schade aan je rampaal (of rampalen). Eén van onze experts komt bij jou ter plaatse langs om de schade op te meten. Op basis daarvan stellen we een vrijblijvende offerte op voor het herstellen van je anti-rampalen.

Afmetingen rampalen

Vangrails Sanders biedt verschillende rampalen aan. Wat heb je nodig? We denken graag met je mee over de specifieke vereisten van jouw installatie.

Rampalen met voetplaat

Diameter: 100 x 3,2mm tot 323 x 5,6mm

Lengte: 1000mm

Nuttige lengte: 1000mm

Rampalen om in te betonneren

Diameter: 114 x 3,6mm tot 323 x 5,6mm

Lengte: 2000mm

Nuttige lengte: 1300mm

Rampalen op maat

Vangrails Sanders biedt voor elke opdracht een op maat gemaakte stootpaaloplossing. We denken graag met je mee en stellen je de beste optie voor.

We bieden je snel de gepaste oplossing. Zowel voor je nieuwe installatie als bij schade na een ongeluk.

Rampaal types

Rampalen zijn bij Vangrails Sanders verkrijgbaar in meerdere uitvoeringen. We onderscheiden 3 soorten rampalen:

Rampaal met voetplaat

De voetplaat laat toe om je rampaal stevig in de grond te bevestigen. Een voorwaarde is wel dat de ondergrond voorzien is van een goede fundering.

Rampalen met voetplaat zijn veelal populair bij winkeliers. Dankzij de voetplaat rijd je de rampaal niet zomaar omver. Dit maakt dat een rampaal met voetplaat de ideale bescherming is tegen ramkraken.

Daarnaast is het uiteraard ook een populaire aanrijdbeveiliging op bedrijfssites. Zeker op plaatsen waar vrachtwagens komen laden en lossen.

Wil je de rampaal met voetplaat vervangen? Dan hoef je slechts 4 moeren los te draaien.

Uitneembare of neerklapbare rampaal

Dit type rampaal vind je voornamelijk terug op plaatsen die niet 24/7 vragen om bescherming. Op momenten dat er geen bescherming nodig is, neem je de rampaal weg of klap je het neer.

Heel eenvoudig wanneer je op zoek bent naar een flexibele oplossing voor het beschermen van je werknemers of infrastructuur.

Gekleurde rampaal

We bieden de mogelijkheid aan om je rampalen te kleuren. Dit zorgt voor extra zichtbaarheid. De rampalen zijn dus volledig te personaliseren in de kleuren van je bedrijf.

Die extra zichtbaarheid creëer je voornamelijk door gebruik te maken van felle kleuren. Die opvallende kleuren dienen als extra waarschuwing voor vrachtverkeer.

Daarbovenop heb je ook de optie om je gekleurde rampalen te voorzien van reflecterende banden waardoor het ook opvalt in de nacht.

Rampalen laten installeren

We raden je aan om je rampalen te laten installeren door onze opgeleide medewerkers. Op die manier ben je zeker dat je werknemers en infrastructuur optimaal beschermd zijn.

Indien je de anti-rampalen zelf wilt installeren, heb je de keuze om het te laten leveren of zelf af te halen.  

Zelf rampalen plaatsen

Plaats je je rampaal liever zelf? We helpen je graag op weg. En heb je achteraf toch nog een vraag, dan staan we voor je klaar met degelijk advies. We leveren de rampalen af op je werf, of je haalt ze zelf op, aan jou de keuze.

Rampalen van Vangrails Sanders

Onderhoud van je rampalen

Onze rampalen bestaan uit materialen die praktisch geen onderhoud nodig hebben. Uiteraard raden we je wel aan om op vaste momenten je aanrijdbeveiliging te inspecteren.

Wij vervangen in no-time je anti-rampaal wanneer je iets opmerkt tijdens je inspectieronde. Zo garanderen we dat jouw infrastructuur steeds optimaal beschermd blijft.