Houten vangrail

Waarom een houten vangrail

Houten vangrails worden gebruikt bij parkings, groenzones, fietspaden of op de openbare weg.

Houten vangrails zijn 2 vliegen in één klap: ze zijn sterk en zien er esthetisch mooi uit. Een houten vangrail is een stalen skelet dat door een houten bekleding worden ingekapseld. Door deze combinatie hoef je niet in te binden op sterkte terwijl het uitzicht verfraaid wordt. Houten vangrails worden geplaatst langs wegen, waterlopen, bruggen, bedrijfsgebouwen en groenzones. Je kan dus zowel als openbaar bestuur en als bedrijf bij ons terecht voor je houten vangrails.

houten vangrail N2W7 type G4M langs gracht
Houten vangrail in landelijke omgeving
Houten vangrail met motorplank

Groenzones en parkings: houten vangrails

Heb je geïnvesteerd in een nieuw gebouw of een nieuwe parking? Of heb je een groenzone of waterbuffer aangelegd? Dankzij de stevigheid en de esthetische voordelen van een houten vangrail, biedt de afscherming veiligheid en kan het perfect geïntegreerd worden in je omgeving.

Houten vangrail tussen weg en fietspad

Houten vangrails voor wegen en fietspaden

Houten vangrails zijn ideaal voor landelijke wegen, overgang naar de bebouwde kom, wegen in de buurt van natuurgebieden of landschappelijk waardevolle gebieden. Houten vangrails bieden veiligheid, maar behouden ook het landelijke karakter.

,

Alle maten & soorten

De vangrails van Sanders zijn beschikbaar vanaf 1 meter. Ze zijn verkrijgbaar in staal als je 100% voor stevigheid en veiligheid gaat. Op zoek naar esthetische oplossing? Ga dan voor houten vangrails.

Ruim 15 jaar ervaring

Met 15 jaar ervaring op de teller weten we waarover ze spreken. Hun kennis en skills zijn up-to-date en de wereld van houten vangrails kent voor ons geen geheimen meer.

Plaatsing & Herstelling

Op onze service kan je altijd rekenen. Voor, tijdens en na de plaatsing van jouw vangrail, aanrijd– of kantelbeveilging. Ook voor herstellingen staan we voor je klaar.

Snel geleverd voor zelfplaatsers

Heb je je materiaal snel nodig? Stockartikels leveren we vrijwel onmiddellijk. De levertermijn voor maatwerk is 6 tot 8 weken.

Heb je vragen? Een project op maat? Een extra snelle levering? Neem contact met ons op. We helpen je graag vooruit.

De voordelen van houten vangrails

De grootste voordelen van houten vangrails zijn uiteraard dat ze veiligheid bieden, stevig zijn en esthetisch mooi aansluiten bij het geheel. Daarnaast brengen ze nog andere voordelen met zich mee:

 

 • Dankzij het stalen skelet, dat getest is volgens EN1317 zijn onze houten vangrails enorm stevig
 • Ze bieden een natuurlijk uitzicht dankzij de ronde houten balken
 • De houten vangrails zijn duurzaam
  • Geïmpregneerd volgens EN335 klasse 4 met CTB B+ en P+ certificatie
  • 10 jaar fabrieksgarantie tegen insecten en fungus
  • PEFC label als garantie voor duurzaam bosbeheer
 • Ze zijn eenvoudig te vervangen door de modulaire opbouw
Houten vangrail N2 langs waterloop
Esthetische vangrail van hout naast landweg

Hoeveel kosten houten vangrails?

De kostprijs van je houten vangrails wordt bepaald door verschillende factoren.

 • De afstand die je houten vangrails moeten overbruggen
 • De stevigheid je die houten vangrails moeten bieden
 • Het aantal palen dat geplaatst moet worden voor je installatie

 

Hoeveel kost het om je houten vangrail te laten herstellen bij schade?

Is er schade aan je houten vangrails? De kostprijs van de herstelling is uiteraard afhankelijk van de omgeving en hoe complex de schade is. Na een analyze bezorgen we je graag een vrijblijvende offerte op maat van de nodige herstellingen. Na de herstelling is je houten vangrail weer helemaal nieuw.

 

Een deuk in je houten vangrail na een ongeval

Is er een auto tegen je houten vangrail gereden? Is er een ongeval gebeurt waardoor er een deuk in zit? Pas op. Want een deuk kan leiden tot verlies van stevigheid. Onze professionals komen graag voor jou analyseren of de deuk invloed heeft op de veiligheid van je installatie. Als dat zo is, raden wij aan deze zo snel mogelijk te laten herstellen. Hiervoor maken we wederom graag een vrijblijvende offerte op op maat van de nodige herstelling.

Standaardafmetingen of op maat gemaakte houten vangrails

Wij leveren zowel standaard- als op maat gemaakte vangrailconstructies. Heb je een uitdagend project waarvoor je houten vangrails op maat nodig hebt? Onze ingenieurs denken graag mee naar over de ideale oplossing!

Onze beschikbare standaard houten vangrails

Lengte: 4300 mm,  nuttige lengte 4000 mm

Hoogte: 310 mm

Breedte: 82 mm

Op maat gemaakte houten vangrails

Met 15 jaar ervaring op de teller gaan onze professionals geen avontuur uit de weg. Makkelijk of moeilijk, de ingenieurs van vangrail Sanders zetten alles op alles om tot de perfecte oplossing te komen. Professioneel advies nodig? We helpen je graag verder!

Hoe monteer je houten vangrails

Je kan houten vangrails monteren in elke type ondergrond. Wil je er zeker van zijn dat je houten vangrails juist geplaatst zijn en je installatie optimaal beschermd? Onze professionals komen ze graag voor u plaatsen in de Benelux en Frankrijk.

 

Zelf houten vangrails plaatsen

Voor zelf houten vangrails te plaatsen heb je niet veel nodig. Mankracht de juiste machines is alles wat je nodig hebt. Je bent altijd welkom bij Sanders voor advies of hulp.

Houten vangrails plaatsen

Hoe onderhoud je houten vangrails

Of je nu RVS, stalen of houten vangrails gebruikt, ze hebben weinig onderhoud nodig. Toch is het aangewezen om je installatie regelmatig te installeren. Want is er bijvoorbeeld een ongeluk en zit er een deuk in je houten vangrails? Dan moeten je ze herstellen.

Het onderhoud van je houten vangrails is vergelijkbaar met het onderhoud van je wagen. Je hoeft ze niet te kuisen, maar je verlengt er de levensduur aanzienlijk mee.