Flexibele vangrail

Flexibele vangrail uit staal

Een stalen vangrail biedt de gekende bescherming langs wegen en op industriële sites. Dankzij het meebewegen en plooien van de vangrail wordt de bewegingsenergie (kinetische energie) van het voertuig veilig omgezet in vervormingsenergie. Het is dan ook onvermijdelijk dat er gedurende de jaren hier en daar wat beschadigde vangrails aanwezig zijn.

Flexibele vangrail als oplossing voor veelvuldige beschadiging

Indien de beschadigingen van de vangrails te frequent optreden dient er gekeken te worden naar een duurzamere oplossing om de totale kost (TOC: total cost of ownership) te minimaleren. Hiervoor hebben we diverse oplossingen bedacht afhankelijk van de esthetische en technische eisen.

Een van de oplossingen is een verende paal. Deze paal is geproduceerd uit een hoogwaardige staalsoort waarbij de paal elastisch meebeweegt tot 20 cm doorbuiging. Deze ‘beperkte’ doorbuiging resulteert in een wereld van verschil omdat de krachtwerking op de constructie veel kleiner wordt. Daardoor zal ook de reactie-kracht op het aanrijdende voertuig verkleinen. Dat heeft een positief effect op de schok op de bestuurder en de eventuele schade aan het voertuig.

Op deze verende paal kan zowel een stalen vangrail als een combinatie staal/hout gemonteerd worden.

,

Vanaf 1 M

Vangrails Sanders levert en plaatst vangrails al vanaf 1 meter breed. Heb je een groot of een klein project? We bekijken graag samen met jou de mogelijkheden.

Ruim 15 jaar ervaring

Met meer dan 15 jaar ervaring en expertise adviseren we je deskundig. Valt jouw project buiten de standaard? Dan werken we een oplossing op maat voor je uit.

Plaatsing & Herstelling

Op onze service kan je altijd rekenen. Voor, tijdens en na de plaatsing van jouw vangrail, aanrijd– of kantelbeveilging. Ook voor herstellingen staan we voor je klaar.

Snel geleverd voor zelfplaatsers

Heb je je materiaal snel nodig? Stockartikels leveren we vrijwel onmiddellijk. De levertermijn voor maatwerk is 6 tot 8 weken.

Heb je vragen? Een project op maat? Een extra snelle levering? Neem contact met ons op. We helpen je graag vooruit.

Voordelen van een flexibele vangrail

  • Verende paal kan 20 cm uitbuigen en terugkomen naar z’n oorspronkelijke positie
  • Getest voor heftruck 6 ton tegen 6 km/u
  • Verankering mogelijk op elke ondergrond
  • Goede corrosiebescherming voor buiten dankzij thermisch verzinken
  • Slank design
  • Eenvoudige montage
  • Geen betonwerken nodig

Flexibele vangrail: de opties

  • Lakken in geel of andere kleur
  • Hoogte van 1,20 m met leuning
  • Extra ligger net boven de vloer
flexibele vangrail in staal