Wielstopper

Het nut van een wielstopper?

Je vindt wielstoppers voornamelijk terug op plaatsen waar vrachtwagens achteruit rijden. Ze dienen hierbij als extra beveiliging voor je infrastructuur en werknemers.

Een wielstopper is erg handig in parkeer- en laadzones waar vrachtwagens vaak achterwaarts moeten inrijden. Een wielstopper waarschuwt de chauffeur op een zachte wijze dat hij of zij moet stoppen. Door de kleine schok tegen de achterste wielen weet de chauffeur dat hij tegen de wielstopper aanzit.

Daarnaast worden wielstoppers ook geplaatst tussen twee rijen parkeerplaatsen als barrière om aanrijdingen te voorkomen.

Wielstoppers zijn een duurzame investering om grote kosten door schade te voorkomen.

Wielstopper Zijaanzicht
,

Wielstopper vanaf 1m

Vangrails Sanders levert en plaatst wielstoppers al vanaf 1 meter breed. Heb je een groot of een klein project? We bekijken graag samen met jou de mogelijkheden.

Ruim 15 jaar ervaring

Met meer dan 15 jaar ervaring en expertise adviseren we je deskundig. Valt jouw project buiten de standaard? Dan werken we een oplossing op maat voor je uit.

Plaatsing & Herstelling

Op onze service kan je altijd rekenen. Voor, tijdens en na de plaatsing van jouw vangrail, kantel– of aanrijdbeveiliging. Ook voor herstellingen staan we voor je klaar.

Snel geleverd voor zelfplaatsers

Heb je je materiaal snel nodig? Stockartikels leveren we vrijwel onmiddellijk. De levertermijn voor maatwerk is 6 tot 8 weken.

Heb je vragen? Een project op maat? Een extra snelle levering? Neem contact met ons op. We helpen je graag vooruit.

Wielstopper: efficiënte aanrijdbeveiliging voor vrachtwagens

Wielstoppers beschermen je infrastructuur tegen schade die vrachtwagenchauffeurs zouden kunnen aanrichten bij het achteruitrijden. Ze beschermen niet enkel je infrastructuur, ze dienen ook als extra beschermingsmiddel voor je werknemers.

De ondergrond van je wielstoppers

De ondergrond waarop je wielstoppers geplaatst moeten worden, speelt een belangrijke rol. Ze kunnen op vrijwel elke ondergrond geïnstalleerd worden. Bij betonvloeren werken we met ankers. Heb je een andere verharding zoals asfalt of klinkers? Dan zetten we heimachines in om je wielstoppers te bevestigen.

Is een wielstopper verplicht?

Aanrijdbeveiliging is momenteel nog niet verplicht. Toch is het een slimme investering in je bedrijf. Je investeert namelijk niet enkel in de veiligheid, maar je bespaart ook op kosten bij een ongeval. De kosten van zo een interventie lopen namelijk vaak hoog op.

Wielstopper laten plaatsen door Sanders

Bij de aanvang van onze samenwerking maken we eerst een schets van de huidige situatie op je bedrijfssite. Aan de hand van deze schets brengen wij de pijnpunten van je bedrijf in kaart.

Zo garanderen we je dat we je bedrijfsterrein voorzien van de nodige bescherming tegen achteruitrijdende vrachtwagens. We realiseren dit door je wielstoppers te installeren op tactische en risicovolle plaatsen.

Extra zichtbare wielstoppers

Wielstoppers zijn een nuttige en efficiënte parkeerbegrenzer die vaak worden geplaatst door bedrijven met veel vrachtverkeer op hun terrein. Bij Vangrail Sanders plaatsen wij wielstoppers vaak op volgende locaties:

  • Parkeerterreinen
  • Bedrijfsparkings
  • Laad- en loszones
  • Kades
  • Waar er ook extra beveiliging nodig is

Voor extra beveiliging voorzien we je wielstoppers van reflectoren. Zo is biedt je  installatie ook optimale bescherming in het donker. Samen zorgen we voor een veilige werkomgeving op je bedrijfssite!

Wielstopper geplaatst na 2 zware aanrijdingen.

De kostprijs van je wielstopper

Investeren in de veiligheid van je bedrijf is altijd een goede investering. Bij Sanders bieden we kwaliteitsvol maatwerk binnen je budget. Voor we een offerte kunnen opmaken, komen onze experts eerst langs voor een uitgebreide analyse. Hierin bekijken we volgende aspecten:

  • Het aantal wielstoppers dat we nodig hebben om je site optimaal te beschermen
  • Jouw voorkeuren op vlak van ontwerp
  • De ondergrond waarop de installatie geplaatst moet worden
  • Je keuze voor permanente of verplaatsbare wielstoppers
  • Het al dan niet zelf plaatsen van je aanrijdbeveiliging

Na het verzamelen van al deze informatie ontvang je een vrijblijvende offerte op maat.

Onderhoud en herstelling wielstoppers

Kies je voor de wielstoppers van Sanders? Dan garanderen we je een enkel materialen van top kwaliteit. Je installatie is dus enorm duurzaam en gaat tot wel 25 jaar of zelf langer mee. Wielstoppers vereisen dus niet al te veel onderhoud.

We raden je wel aan een vaste controleronde in te lassen en je installatie te reinigen. Merk je schade op aan een van de wielstoppers? Neem dan zo snel mogelijk contact op. Als we tijdens het analyseren van de schade merken dat het de kwaliteit van je aanrijdbeveiliging vermindert, herstellen we het graag. Na herstelling is je installatie weer als nieuw.