Bescherming laadpalen

Is het beschermen van laadpalen verplicht?

Laadpalen/modules zijn niet langer weg te denken in onze leefwereld. We zien ze langs de weg, bij consumenten, bedrijfssites, supermarkten … Door de elektrische spanning die soms 400V bedraagt bij een stroomsterkte van 32A is een bescherming voor deze laadpalen geen overbodige luxe.

De wetgever bepaalt via het AREI versie 2023 dat laadinstallaties dienen beschermd te zijn tegen ‘externe invloeden’. Een aanrijding is een voorbeeld van een externe invloed die kan vermeden worden door het plaatsen van een aanrijbeveiliging. Het ontbreken hiervan kan leiden tot een afgekeurde installatie.

Laadpalen beschermen tegen auto’s

Daarnaast is ook het verzekeringsluik belangrijk. Laadpalen worden mee opgenomen in de brandverzekering. Verzekeringsmaatschappijen stellen steeds vaker dat laadpalen beschermd moeten worden tegen aanrijding. 

De afmetingen en sterkte van zulke aanrijbeveiliging is niet gedefinieerd. Natuurlijk is het logisch dat de sterkte en manier van plaatsing voldoende moeten zijn om een auto tegen lage snelheid tegen te houden.

laadpaalbescherming
,

Vanaf 1 stuk

Vangrails Sanders levert en plaatst laadpalenbescherming al vanaf 1 stuk. Heb je een groot of een klein project? We bekijken graag samen met jou de mogelijkheden.

Ruim 15 jaar ervaring

Met meer dan 15 jaar ervaring en expertise adviseren we je deskundig. Valt jouw project buiten de standaard? Dan werken we een oplossing op maat voor je uit.

Plaatsing & Herstelling

Op onze service kan je altijd rekenen. Voor, tijdens en na de plaatsing van jouw vangrail, kantel– of aanrijdbeveiliging. Ook voor herstellingen staan we voor je klaar.

Snel geleverd voor zelfplaatsers

Heb je je materiaal snel nodig? Stockartikels leveren we vrijwel onmiddellijk. De levertermijn voor maatwerk is 6 tot 8 weken.

Heb je vragen? Een project op maat? Een extra snelle levering? Neem contact met ons op. We helpen je graag vooruit.

Voordelen van een bescherming aan uw laadpalen

  • Compacte en degelijke afscherming
  • Diverse ontwerpen mogelijk
  • Stevige verankering in de beton
  • Esthetisch ontwerp die ook opvalt voor de chauffeurs
  • Eenvoudige montage op diverse ondergronden

Laadpalen bescherming: de opties

  • Lakken in de gewenste kleur
  • Andere afmetingen mogelijk
bescherming laadpalen