Wieldwinger

Waarom wieldwingers?

Wieldwingers worden geplaatst ter geleiding van vrachtwagens om een goede aanrijd positie te vergemakkelijken. Ze ondersteunen de chauffeur tijdens het bij het plaatsen van de vrachtwagen aan de laad- en losdeur. Een proces dat precisie en nauwkeurigheid vereist. Wieldwingers corrigeren kleine afwijkingen waardoor het proces eenvoudiger en veiliger wordt gemaakt.

Wieldwinger Sanders
,

Vanaf 1 wieldwinger

Vangrails Sanders levert en plaatst wieldwingers al vanaf 1 stuk. Heb je een groot of een klein project? We bekijken graag samen met jou de mogelijkheden.

Ruim 15 jaar ervaring

Met meer dan 15 jaar ervaring en expertise adviseren we je deskundig. Valt jouw project buiten de standaard? Dan werken we een oplossing op maat voor je uit.

Plaatsing & Herstelling

Op onze service kan je altijd rekenen. Voor, tijdens en na de plaatsing van jouw vangrail, kantel– of aanrijdbeveiliging. Ook voor herstellingen staan we voor je klaar.

Snel geleverd voor zelfplaatsers

Heb je je materiaal snel nodig? Stockartikels leveren we vrijwel onmiddellijk. De levertermijn voor maatwerk is 6 tot 8 weken.

Heb je vragen? Een project op maat? Een extra snelle levering? Neem contact met ons op. We helpen je graag vooruit.

De voordelen van wieldwingers

Wieldwingers worden gebruikt om chauffeurs te ondersteunen bij het plaatsen van hun vrachtwagen aan de laad- en los deur. Of om infrastructuur te beschermen tegen aanrijdingen. Kiezen voor wieldwingers brengt nog andere voordelen met zich mee:

Veiligheid

Wieldwingers verhogen de veiligheid van je materiaal en personeel tijdens het laden en lossen.

Voorkomt schade

De afgeronde vorm van je wieldwingers voorkomen schade aan je banden. Algemeen beschermen ze uiteraard ook je infrastructuur.

Makkelijke installatie

Wieldwingers zijn eenvoudig en snel te installeren

Wieldwinger soorten

Wieldwinger met knik

Wieldwingers met knik

Wieldwingers met knik worden ingezet om vrachtwagens te geleiden ter hoogte van je laadkades. Door de knik fungeren de linkse en de rechtse wieldwinger samen als een trechter. De wieldwingers met knik hebben een diameter van 159 mm en zijn ca. 300 mm hoog.

Wieldwinger zonder knik

Wieldwingers zonder knik

Wieldwingers zonder knik worden ingezet langs je weegbruggen en muren. Ze beschermen je machines of ondersteunen de geordende stockering van winkelkarren. De banden maken contact met je wieldwinger en die waarschuwt op zijn beurt de bestuurder om schade te voorkomen. Wieldwingers zonder knik zijn bij Sanders beschikbaar in verschillende diameters. Onze professionals adviseren je graag deskundig tijdens je project.

Het monteren van wieldwingers

Moeten je wieldwingers geplaatst worden op een betonvloer? Dan monteren we je wieldwingers met ankers m16. Als je een andere ondergrond hebt, zijn er 2 verschillende opties afhankelijk van je project.

  • We kunnen je wieldwingers ingraven en inbetonneren
  • We voorzien een stevige betonnen fundering en daarop verankeren we je wieldwingers

Opties wieldwingers

Je kan ervoor kiezen om je wieldwingers te laten poederlakken in je gewenste RAL-kleur. Denk bijvoorbeeld aan je merk kleuren of een opvallende kleur voor extra veiligheid.

Een extra optie is om te kiezen voor RVS A4 ankers. Door de toevoeging van molybdeen in de legering heeft het roestvast staal van A4-kwaliteit een hogere corrosiebestendigheid dan A2-kwaliteit. De moeren zijn speciaal gecoat om koudlassen (‘vreten’) te voorkomen. De montage van je wieldwingers verloopt met A4 ankers vlotter.

Onderhoud van wieldwingers

Bij Sanders werken we enkel met de meest kwalitatieve materialen. Je wieldwingers hebben dus bijna geen onderhoud nodig. We raden je aan een vast controlemoment in te lassen om eventuele schade te beperken.

 

Herstelling van wieldwingers

Heb je tijdens een controleronde schade opgemerkt aan één of meerdere wieldwingers? Ernstige schade aan je installatie kan de beveiligingsgraad verminderen. Neem dus contact op met een van onze professionals voor een uitgebreide analyse. Na herstelling is je installatie weer als nieuw en 100% veilig!

 

Je wieldwingers (laten) plaatsen

Bezit je over het nodige materiaal en mankracht om je wieldwingers zelf te plaatsen? Onze professionals ondersteunen je graag met deskundig advies als je hulp nodig hebt.

Opteer voor zekerheid en laat je installatie professioneel plaatsen. Neem contact op voor een offerte op maat binnen jouw budget.