Aanrijdbeveiliging Magazijn

Je magazijn beveiligen

De aanrijdbeveiliging van je magazijn voorkomt aanrijdingen en schade berokkend door voertuigen. De meeste ongevallen in je magazijn vinden plaats met heftrucks of transpalletten. De aanrijdbeveiliging zorgt er dus voor dat dit binnen de perken blijft.  

Soorten aanrijdbeveiliging voor uw magazijn

We onderscheiden diverse types aanrijdbeveiligingen:

Beugels & palen

In je magazijn primeert één ding: het beschermen van je personeel. Dit realiseer je met behulp van aanrijdbeugels of aanrijdpalen, liefst uit Roestvast staal.

Stellingbescherming

Je magazijn bestaat uit ellenlange rijen aan stellingen. Het is dan ook aangeraden om je stellingen optimaal te beschermen tegen heftrucks. Je stelling beschermen we door middel van hoekbeschermers die we aanbieden in U- en L-vorm.

Stootranden

Om je werknemers te beschermen tegen scherpe randen en omgekeerd, plaatsen we stootranden. Dit maakt van je magazijn een veilige werkplek.

,

Vanaf 1 M

Vangrails Sanders levert en plaatst aanrijbeveiliging voor je magazijn al vanaf 1 meter breed. Heb je een groot of een klein project? We bekijken graag samen met jou de mogelijkheden.

Ruim 15 jaar ervaring

Met meer dan 15 jaar ervaring en expertise adviseren we je deskundig. Valt jouw project buiten de standaard? Dan werken we een oplossing op maat voor je uit.

Plaatsing & Herstelling

Op onze service kan je altijd rekenen. Voor, tijdens en na de plaatsing van jouw vangrail, aanrijd– of kantelbeveilging. Ook voor herstellingen staan we voor je klaar.

Snel geleverd voor zelfplaatsers

Heb je je materiaal snel nodig? Stockartikels leveren we vrijwel onmiddellijk. De levertermijn voor maatwerk is 6 tot 8 weken.

Heb je vragen? Een project op maat? Een extra snelle levering? Neem contact met ons op. We helpen je graag vooruit.

Wetgeving omtrent aanrijdbeveiliging in magazijnen

Beschik je over stellingen die geladen of gelost worden met niet-geleide transportbanden? Dan ben je verplicht om op hoeken en doorgangen extra beveiliging te voorzien.

Die aanrijdbeveiliging in je magazijn dient een minimum hoogte van 30 centimeter te hebben. Daarnaast mag die aanrijdbeveiliging niet aangesloten zijn op de stelling zelf. Er moet altijd een tussenruimte voorzien zijn.

Levensduur van aanrijdbeveiliging in magazijnen

Het voordeel van aanrijdbeveiliging voor in je magazijn is dat het niet hoeft op te boksen tegen extreem weer. Dit zorgt sowieso al voor een langere levensduur.

Daarnaast werken we uitsluitend met kwalitatief hoogstaande materialen. Onze aanrijdbeveiliging gaat niet voor niets minstens 25 jaar mee.  

De levensduur van je aanrijdbeveiliging is ook sterk afhankelijk van twee factoren die je al dan niet zelf in de hand hebt:

  • Blijft je aanrijdbeveiliging gespaard van ongevallen?
  • Onderhoud je jouw aanrijdbeveiliging op regelmatige basis?
Vangrails in magazijn als aanrijbeveiliging

Redenen voor het plaatsen van aanrijdbeveiliging

Uw magazijnomgeving dient een veilige werkplek te zijn voor je werknemers. Daarbovenop moeten je producten en infrastructuur genieten van een optimale bescherming. Graag lichten we even kort de twee voornaamste redenen toe voor het plaatsen van een aanrijdbeveiliging.

  1. Bewustzijn van werknemers verhogen

Je werknemers zijn ook maar mensen. Het is dan ook meer dan logisch dat naarmate de dag vordert, ze zich minder bewust zijn van de gevaren rondom hen.

Het plaatsen van aanrijdbeveiliging in je magazijn is een goede bewustmaking voor naderende gevaren. Je hebt de mogelijkheid om te kiezen voor geel-zwarte beveiliging. Hoe zichtbaarder dit is voor je werknemers, hoe veiliger hun werkomgeving.

  1. Beschermen van uw apparatuur en voorraad

Schade in je magazijn, kan een kostelijke affaire zijn. Die kosten besparen zichzelf uit door te investeren in voldoende aanrijdbeveiliging. Het beschermt niet alleen je infrastructuur, maar ook je kostbare voorraad.

Je eigen klanten rekenen op de producten die jij in voorraad hebt. Schade aan jouw producten vermijden we liever.

Hoeveel kost aanrijdbeveiliging voor je magazijn?

Het plaatsen van aanrijdbeveiliging mag je niet zien als een kost. Zie het als een investering die zich terugbetaalt op middellange termijn.

Maar een eenduidig bedrag plakken op de prijs van je aanrijdbeveiliging is onmogelijk. Dit varieert van klant tot klant. We onderscheiden drie factoren die de prijs beïnvloeden.

  • Het aantal pijnpunten die je graag wenst te beveiligen.
  • Het type aanrijdbeveiliging dat je magazijn nodig heeft.
  • De gewenste stevigheid van de gebruikte materialen.

Op basis van die factoren, stellen we een offerte op maat op. We mikken altijd op de best mogelijke prijs-kwaliteitsverhouding binnen je budget.

Wat is de kost van een herstelling?

Dat hangt af van de schade die is berokkend aan de aanrijdbeveiliging. In geval van schade, stellen we eerst een vrijblijvende offerte op. 

PS: Na de herstelling verkeert uw aanrijdbeveiliging weer in perfecte staat.