• +32 9 348 86 49 of +32 497 57 96 05
  • verkoop@vangrailssanders.be

Reflecterende stootpalen

Reflecterende stootpalen

Voor het beschermen van een nieuwe garage in het Bornem was er nood aan een stevige aanrijbeveiliging voor de vele sectionaalpoorten, hekken en hoeken. Oorspronkelijk werd door de architect een aanrijbeveiliging voorgeschreven die voorzien was van een geel/zwarte kleur. Geel met zwart resulteert namelijk in een goed constrast.

Op het moment dat het gebouw grotendeels klaar was werd duidelijk dat de aanrijbeveliging met geel/zwarte kleuren het gebouw zou ontsieren. Daarom stelden we voor om de palen te lakken in één van 2 kleuren van de gevelbeplating. Voor de contrastwerking werd gekozen voor een kwalitatieve tape die wit en reflecterend is.

Op de site waren er 3 types verhardingen: betonvloer, asfalt en grasdallen. Op de betonvloer werd gewerkt met palen met voetplaat die chemisch verankerd werden. Voor de 2 andere types ondergrond werd gekozen voor kernboring en nadien inheien. Deze laatste manier zorgt ervoor dat er geen extra graafwerken dienen te gebeuren, wat voor een mooiere afwerking.

 

 

Er worden kernboringen uitgevoerd en nadien de stootpaal ingeheid zonder enige schade aan de paal! Geen verdere uitbraak van asfalt.

 

Bescherming van de hoeken door middel van 2 langere stootpalen die ook werden ingeheid.

 

Na het boren van de gaten in de grasdallen werden ook de palen aan het schuifhek geïnstalleerd.

Date:14 dec, 2018

Categories:stalen stootpalen